دستگاه کجلدال یا کلدال همان دستگاه هضم و تقطیر برای اندازه گیری نیتروژن و پروتئین در آب و مواد غذایی و مواد نفتی به روش کلدال بوده که روش استاندارد و رفرانس می باشد . کلدال هضم و تقطیر در مدلهای کلدال تمام اتوماتیک و کلدال نیمه اتوماتیک و کلدال دستی موجود می باشد. در برخی مدلها دستگاه کلدال شامل تیتراتور اتوماتیک می باشد.
هضم ، تقطیر ، تیتراسیون
هضم ماده غذایی : در این مرحله ، ابتدا 0.7 تا 3.5 گرم غذا وزن کنید و آن را داخل بالن بریزید. سپس 7 گرم سولفات سدیم و 1 گرم سولفات مس به عنوان کاتالیزور توزین شده و به نمونه داخل بالون اضافه می شوند.
با افزودن 20 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ مجموعه را کامل کنید. سپس پوشش بالن را با یک حباب گاز و یک قیف مخصوص بپوشانید که مقدار مشخصی 50٪ سود دارد. کیت اکنون آماده گرم شدن است. کیت را روی بخاری قرار دهید و آن را گرم کنید تا نمونه کاملا هضم شود و محتویات بالن سبز روشن شود. دیدن این حالت به معنی پایان هضم است.
محتوای بالن را در گوشه قرار دهید تا خنک شود. در این زمان ، حدود 300 سی سی آب مقطر به محلول هضم بالن اضافه کنید. در این حالت ، رنگ محلول حاصل تقریباً سبز کم رنگ است.
در این مرحله دستگاه کجلدال را برای مرحله تقطیر آماده کرده وقطعات را به هم متصل کرده و اتصالات آن را خوب محکم کنید. حداقل ۷۵ سی سی سود ۵% را از طریق قیف بالای سه راهی به محتویات داخل بالن به آرامی اضافه نمایید. رنگ محلول بعد از اضافه شدن سود از آبی تا سیاه متغیر می شود. در طرف دیگر دستگاه داخل ارلن ۳۰۰ میلی لیتری ۵۰ سی سی اسید بوریک ۲% تهیه کرده و چند قطره متیل رد بعنوان نشانگر به آن اضافه نموده و زیر قطره چکان قرار دهید بطوری که نوک قطره چکان حتماً داخل محلول قرار گیرد.
شیر آب مبرد را باز نموده و شعله هیتر را روشن کنید و منتظر بمانید تا محلول بجوشد در این مرحله رنگ محلول کاملاً سیاه می شود.توجه داشته باشید که شعله را طوری تنظیم کنید که محلول به آرامی بچوشد در غیر این صورت اگر سرعت جوشیده محلول بیشتر باشد سرعت تولید گاز آمونیاک از سرعت میعان شدن آن بیشتر می شود در نتیجه فشار گاز در دستگاه بالا می رود و این باعث انفجار در دستگاه می شود.
تقطیر را تا زمانی که حجم محلول داخل ارلن به حدود ۳۰۰ میلی لیتر برسد ادامه دهید . بعد از آن بطور یقین تمام آمونیاک موجود در نمونه استخراج شده و بصورت مایع وارد اسید بوریک موجود در ارلن می شود و با آن ترکیب شده و بورات آمونیوم بوجود می آورد.
تیتراسیون
در این مرحله بورات آمونیوم موجود در ارلن را با اسید هیدروکلریک ۱/۰ نرمال باید تیتر کنید . بدین صورت که بالن را روی هات پلیت قرار داده و یک عدد مگنت داخل آن بیاندازید سپس محلول را که برنگ زرد می باشد در حال هم زدن تا بوجود آمدن رنگ ارغوانی با اسید یاد شده تیتر کنید . حجم اسید مصرف شده را یادداشت نموده و در فرمول زیر قرار دهید.
تعیین نیتروژن در زمینه شیمی سابقه طولانی دارد. یوهان کیلداهل اولین بار در سال 1883 در جلسه انجمن شیمی دانمارک روش کلدال را معرفی کرد .
یوهان کیلدهال ، در آن زمان مدیر آزمایشگاه کارلسبرگ ، مأموریت یافت تا از نظر علمی فرآیندهای تولید آبجو را مشاهده کند.
وی هنگام مطالعه بر روی پروتئین ها در هنگام تولید مالت ، روشی را برای تعیین میزان نیتروژن ایجاد کرد که سریعتر و دقیق تر از هر روش موجود در آن زمان بود.
تجزیه و تحلیل Kjeldahl بسیار متنوع است ، زیرا می تواند طیف گسترده ای از نمونه ها از مواد غذایی و خوراک (غلات ، گوشت ، ماهی ، شیر ، لبنیات ، میوه ها ، سبزیجات) ، نوشیدنی ها ، محیط زیست (کشاورزی ، دانه های روغنی ، خاک ، کودها ، آب) را کنترل کند. ، فاضلاب ، لجن) به صنایع شیمیایی و دارویی (کاغذ ، منسوجات ، لاستیک ، پلاستیک ، پلیمر).
TKN در تجزیه و تحلیل محیط زیست
نیتروژن کل کجلدال (TKN) مجموع نیتروژن آلی ، آمونیاک (NH3) و آمونیوم (NH4 +) در تجزیه و تحلیل شیمیایی خاک ، آب و فاضلاب است. برای محاسبه نیتروژن کل (TN) ، غلظت نیترات N و نیتریت N تعیین و به کل نیتروژن Kjeldahl اضافه می شود.
امروزه ، نیتروژن کل کلدال یک پارامتر مورد نیاز برای گزارش تنظیم در بسیاری از تصفیه خانه های آب است.
TKN و پروتئین ها
نیتروژن کل کلدال به عنوان جایگزین پروتئین در نمونه های غذایی استفاده می شود. تبدیل از TKN به پروتئین به نوع پروتئین موجود در نمونه و اینکه کسری از پروتئین از اسیدهای آمینه ازت تشکیل شده بستگی دارد.
با این حال ، دامنه عوامل تبدیل نسبتاً باریک است. به عنوان مثال فاکتورهای تبدیل که به عنوان فاکتورهای N شناخته می شوند ، برای غذاها از 38/6 برای لبنیات و 25/6 برای گوشت ، تخم مرغ و ذرت تا 70/5 برای آرد گندم و 46/5 برای بادام زمینی است.
راز تعیین صحیح TKN
در بیشتر موارد ، کلید موفقیت در تجزیه و تحلیل Kjeldahl می تواند مرحله آماده سازی نمونه (قبل از مرحله هضم) باشد.
این روش ممکن است سریعترین روش برای استفاده نباشد اما به لطف قابلیت اطمینان بالا ، در صورت انجام صحیح (و رعایت استانداردهای زیر) همیشه نتایج رضایت بخشی را به همراه خواهد داشت.
تقطیر
افزودن یک پایه اضافی به مخلوط هضم اسید برای تبدیل NH4 + به NH3 و به دنبال آن جوش و متراکم شدن گاز آمونیاک NH3 در محلول دریافت کننده .
تیتراسیون
برای تعیین مقدار آمونیاک در محلول دریافت کننده . مقدار نیتروژن موجود در یک نمونه را می توان از مقدار کمی یونهای آمونیاک در محلول دریافت کننده محاسبه کرد.
امروزه انجمن های علمی مختلفی روش Kjeldahl را تأیید می کنند ، از جمله AOAC International (انجمن شیمی دانان رسمی) سازمان) و بسیاری دیگر. تمام تجهیزات VELP Sc Scientica برای تعیین نیتروژن Kjeldahl مطابق با انجمن های فوق الذکر کار می کنند.
با توجه به عواملی مانند جامعیت ، دقت و قابلیت تولید مجدد ، روش Kajdal توسط دستگاه کجدال به روشی شناخته شده در سطح بین المللی برای برآورد محتوای پروتئین در غذاها و یک روش استاندارد تبدیل شده است که طبق آن همه روش های دیگر اندازه گیری می شود.
از دستگاه کجلدال برای صاف کردن خاک ، زهکشی ، کودها و سایر مواد نیز استفاده می شود. اگرچه دستگاه کجدال محتوای پروتئین واقعی را اندازه گیری نمی کند ، اما نیتروژن غیر پروتئینی و همچنین نیتروژن موجود در پروتئین ها را اندازه گیری می کند. همچنین عوامل اصلاح کننده مختلفی برای پروتئین های مختلف برای بررسی توالی ها و اسیدهای آمینه مختلف وجود دارد. در مقایسه با روش Dumas برای اندازه گیری میزان پروتئین خام ، معایب اصلی عبارتند از: نیاز به اسید سولفوریک غلیظ در دمای بالا و زمان آزمایش نسبتاً زیاد (یک ساعت یا بیشتر).
شرکت دانشور شیمی واردکننده تجهیزات آزمایشگاهی و لوازم آزمایشگاهی و تحقیقاتی و مواد شیمیایی می باشد . شرکت دانشور شیمی وارد کننده هضم و تقطیر اتوماتیک و هضم و تقطیر دستی می باشد. همچنین شرکت دانشور شیمی قابلیت تامین قطعات یدکی تجهیزات ازمایشگاهی و دستگاههای آزمایشگاهی خریداری شده توسط مراکز که دچار مشکل گردیده اند را دارا می باشد.
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه سوماتیک سل کانتر جهت شمارش سلولهای سوماتیک شیر
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
سیستم کلدال هضم و تقطیر جهت اندازه گیری پروتیین
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه سوکسله جهت اندازه گیری چربی
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه فیبر خام جهت اندازه گیری فیبر و ADF وNDF
کاربرد : آزمایشگاه تقلبات شیر
دستگاه اتوآنالایزر شیر جهت کشف تقلبات شیر به روش FTIR
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه سانتریفیوژ شیر جهت جداسازی چربی از شیر
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه کرایسکوپ جهت اندازه گیری آب افزوده شده به شیر
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
بوتیرومتر های شیر جهت شیر و پنیر و خامه و کره
کاربرد : آزمایشگاه تقلبات شیر
دستگاه انکوباتور جهت کشت سلولی و میکروبی
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
هود شیمیایی جهت خروج بخارات شیمیایی از آزمایشگاه
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
هود میکروبی جهت تصفیه و خارج نمودن عوامل ارگانیک
کاربرد : آزمایشگاه شیر و لبنیات
دستگاه آون یا فور جهت خشک کردن لوازم ازمایشگاهی
تجهیزات آزمایشگاه تحقیقاتی
تجهیزات آزمایشگاه رنگ و رزین
تجهیزات آزمایشگاه پلیمر و پلاستیک
تجهیزات آزمایشگاه بسته بندی
شیشه الات آزمایشگاهی و مصرفی
مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی
تجهیزات آزمایشگاه صنایع غذایی
تجهیزات آزمایشگاه نفت و گاز
تجهیزات آزمایشگاه کشاورزی
تجهیزات آزمایشگاه آب و فاضلاب
تجهیزات آزمایشگاه داروسازی
تجهیزات آزمایشگاه ژنتیک
آدرس شرکت دانشور شیمی :
تهران – اتوبان شهید ستاری – خیابان پیامبر مرکزی
خیابان مطهری – پلاک 5 – طبقه اول – واحد 1
ایمیل : info@d-chemi.com
وب سایت : www.d-chemi.com
2 پاسخ
دستگاه های کجلدال تولید ایران با قیمت به صرفه هم قابل فروش دارید؟
درود جناب ایرانی لطفا کنید از طریق واتساپ پیام بگذارید تا کارشناس ما کاملا راهنمایی تون کنند
ممنون از شما